Bakan Bayraktar'dan heyecanlandıran doğal gaz açıklaması! 15 milyon haneye yetecek

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda günlük doğal gaz üretimine ilişkin heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. 15 milyon hanenin doğal gazının bu sahadan tedarik edileceğini belirten Bakan Bayraktar, "Şu ana kadar 23 kuyu kazdık. İnşallah projeyi önümüzdeki süreçte daha da hızlandırmak suretiyle milletimizin, memleketimizin, sanayimizin ihtiyacı olan doğal gazın önemli bir kısmını buradan sunmuş olacağız" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda 23 kuyu kazdıklarını belirterek, "Üretimimiz, 2,7 milyon metreküpe ulaşmış durumda. En kısa zamanda bu üretimi 10 milyon metreküpe akabinde de nihai olarak günlük 40 milyon metreküpe çıkarmak ve 15 milyon hanemize doğal gazı buradan tedarik etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahasında 2020 yılındaki keşfin ardından gazın karayla buluşarak Türkiye'nin doğal gaz üssü haline gelen Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisinde incelemelerde bulundu.

15 MİLYON BURADAN TEDARİK EDİLECEK

 

Sakarya Gaz Sahası'nda şu ana kadar 23 kuyu kazdıklarını kaydeden Bakan Bayraktar, "Üretimimiz, 2,7 milyon metreküpe ulaşmış durumda. En kısa zamanda bu üretimi 10 milyon metreküpe akabinde de nihai olarak günlük 40 milyon metreküpe çıkarmak ve 15 milyon hanemize doğalgazı buradan tedarik etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Bakan Bayraktar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi ve Filyos Limanı'nda incelemeler yaptı. İnceleme gezisi öncesinde iki bakana hem işleme tesisi hem de liman ile ilgili brifing verildi. Toplantıya, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan da katıldı.

"ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRDIK"

Şu ana kadar 23 kuyu kazdık. İnşallah projeyi önümüzdeki süreçte daha da hızlandırmak suretiyle milletimizin, memleketimizin, sanayimizin ihtiyacı olan doğal gazın önemli bir kısmını buradan sunmuş olacağız.

doğalgaz doğal gaz kombi fiyatları doğal gaz abonelik ücreti doğal gaz yardımı doğal gaz yardım başvurusu